Кошик
261 відгук
Отправка посылок может быть острочена на 1-3дня

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 390-20-20
+380 (93) 390-20-20
+380 (95) 390-20-20
м.Рівне, вул.Соборна, 262, Рівне, Україна
Інтернет-магазин "Фруктовий сад"

Бод'ян

  • Немає в наявності

32 /100 г

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

Бод'ян
Бод'янНемає в наявності
32 /100 г
+380 (96) 390-20-20
Viber
  • +380 (93) 390-20-20
  • +380 (95) 390-20-20
+380 (96) 390-20-20
Viber
  • +380 (93) 390-20-20
  • +380 (95) 390-20-20
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

На смак бодян солодкувато-гірковат, гострий, зв'язувальний, за запахом схожий на аніс, але запах бодяна набагато ароматніший, тонший і складніший. Його часто використовують у кулінарії, парфумерії та народній медицині. 

Калорійність бодяна — 337 кКал. Він вирізняється підвищеним вмістом вуглеводів і білків. Його надмірне вживання може призвести до виникнення надмірної ваги. 

Плоди бодяна містять 5-7% ароматної ефірної олії, основним компонентом якого є анетол; крім того, у ньому є й терпени. Сприятливий вплив на організм людини додається вмістом ефірних олій, смол, таніну та сахарів. Бодян має протизапальну, протиспазмічну дію, протидіє метеоризму та покращує діяльність шлунка, особливо гарний для маленьких дітей, сприяє відходженню газів.

Він також лікує кашель, допомагає повернути нахріший або голос. Розріджує мокротиння і сприяє його відхаркуванню. До речі, найперші льодяники від кашлю були зроблені понад століття тому, у Києві, саме на основі бодяна.

З лікарською метою бодян застосовується як чай або настою. Настій бодяна застосовується під час кольок і ревматизму, чай під час кашлю.

Бодян дуже корисний для мам, що годують, позаяк збільшує появу молока, має сечогінну дію, сприяє місячним. Відвар насіння бодяна покращує травлення, корисний у разі нетравлення та поносу, його рекомендують у разі посиленого серцебиття. 

У кондитерські вироби бадян закладаються в тісто в процесі приготування. Під час нагрівання він почне віддавати свій аромат, який збережеться в готовому продукті — це властиво тільки бодяну. У солодкі страви його додають за 5-10 хвилин до готовності. Після цього обов'язково потрібно зняти страву з вогню, закрити кришкою й дати настоятися. У цьому разі досить 1-2 зубчиків або чверті чайної ложки порошку на 1,5 літра. У м'ясні страви можна класти його удвічі-тричі більше — до 1 грама на порцію. 

Ще треба зазначити, що додавання бадяну у вишневе варення впливає не тільки органолептично, покращуючи смак і надаючи йому особливої свіжості й аромату, але також сприяє збереженню природного кольору варення і його високої якості тривалий час (2-3 роки). 

У солодкі страви бадян закладається за 5-10 хвилин до готовності, в киплячу рідину, після чого страву закривають кришкою й дають настоятися. 

У багатьох країнах Азії бодян додають до смаженого м'яса — особливо птиці — фазана, курки, курчатам. Він робить страви пікантними, ефектними на смак, покращує аромат, а саме м'ясо робить ніжнішим і м'якшим. Бодян добре поєднується з багатьма іншими прянощами: чорним перцем, фенхелем, часником, цибулею, корицею, гвоздиком, імбиром.
 

Характеристики
Основні
Країна виробникІндонезія
УпаковкаПоліпропіленовий пакет
Тип спеційБадьян
ТипВагові
Користувацькі характеристики
Вага100 кг
Інформація для замовлення
  • Ціна: 32 /100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner