Спеції, приправи
Тут Ви можете знайти добавки до їжі, які використовують, щоб змінити її смак або аромат. У складі таких добавок можуть бути ефірні олії, дубильні та інші речовини, які й наділяють приправи певними властивостями: підвищують апетит, активізують спалювання калорій, покращують травлення і т. д. Виготовляють їх практично з усіх частин пряних рослин: коріння, листя, насіння, квітів, плодів, кори. Одні спеції додають у страви в сушеному вигляді, інші – перемеленими в дрібний порошок. Кулінари часто використовують суміші приправ, щоб створювати свої шедеври.
Спеції і приправи допомагають відчути смак будь-якої страви. Особливо якщо вміти правильно підбирати їх до того чи іншого виду продукту і класти в потрібній кількості.