Кориця – одна з найпопулярніших в кулінарії спецій. Її додають в різні десерти, шоколад, печиво, пироги, солодощі, чай, кава та алкогольні напої, а також консервацію і фруктові, грибні та м'ясні маринади. Корицю часто додають в різні суміші сухих прянощів. У східних країнах її додають в холодні і гарячі страви з м'яса та птиці, супи, плов та інші страви. У європейській і американській кухні корицю використовують як добавки каші, фруктові та овочеві салати.
В медицині та ароматерапії широко застосовують ефірне масло, отримане з кориці. Зокрема, ефірна олія кориці є одним з основних компонентів ліків від застуди, також його додають у зігріваючі мазі і ліки від захворювань шлунково-кишкового тракту.
Вчені довели, що регулярне вживання кориці покращує засвоюваність цукру і знижує рівень глюкози, тригліцеридів і «поганого» холестерину в крові, що особливо важливо при цукровому діабеті.
Крім того кориця сприяє підвищенню апетиту і нормалізації роботи травної системи, стимулює роботу печінки, нирок і жовчного міхура, підвищує працездатність, зміцнює нервову систему, покращує настрій, допомагає боротися з депресією, володіє антисептичною, протибактеріальний, жарознижувальну і сечогінну дію.
У парфумерної промисловості ефірне масло кориці додають до складу духів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Шрі-Ланка |
Тип спецій | Кориця |
Упаковка | Поліпропіленовий пакет |
Вага | 100 г |
Тип | Вагові |
- Ціна: 145 ₴/100 г