Булгур 500 г
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
18,75 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Не всі знають, що являє собою булгур і які смаки можна з нього приготувати. У наших краях цей продукт не особливо поширений, але користь від нього незаперечна, а смак і аромат здатні вразити кожного! Популярний булгур — крупа з пшениці — широко поширений у країнах Середземномор'я, Близького Сходу та Балкан. Під час виробництва зерна пшениці піддають водяній термічній обробці, після чого підсушують на сонці та вилущують від висівок. Його часто порівнюють із подрібненою пшеницею і кус-кусом.
Булгур використовують як начинку для фарширування або гарніру в стравах Вірменії, Середземноморської кухні, Індії, країн Азії. Завдяки високій харчовій цінності продукт із легкістю може замінити кус-кус або рис (на відміну від рису, булгур можна не промивати перед приготуванням).
Склад булуру: вітаміни та калорійність
Булгур насичений мікроелементами та вітамінами, що дає змогу віднести його до найбільш корисних і цінних продуктів для людського організму. Насамперед, у ньому багато фолієвої кислоти (18 мкг), корисної для жіночого здоров'я. Чимало холіну (6,9 мг), вітаміну PP (мг), а також вітамінів групи В (В6, В5, В2, В1), Е. З мікроелементів найбільше міді (75 мкг), калію (68 мг), фосфору (40 мг), магнію (32 мг) (читайте — у яких продуктах міститься магній), кальцію (10 мг). Містить у невеликій кількості натрій, цинк, залізо, селен, марганець. У крузі містяться сахариди, ненасичені жирні кислоти, клітковина та зольні речовини.
Калорійність булгура на 100 г — 347 ккал:
- Білки - 12,7 г
- Жири - 1,5 г
- Вуглеводи - 70,6 г
Безперечна користь булгура для організму забезпечена великим вмістом вітамінів і мікроелементів, зокрема міді. Як відомо, у разі браку цього мікроелемента спостерігаються такі симптоми, як: анемія, затримка росту, зниження рівня гемоглобіну, втрата апетиту, депігментація волосся й часткове облисіння. Потреба міді для людини становить лише 2 мкг на день. Крім булгуру, вона міститься в гороху, сухих бобах, чорносливі, телячій і яловичий печінці, креветках і морепродуктах.
У разі регулярного вживання цієї крупи можна неабияк поліпшити діяльність нервової системи, позаяк для неї вітаміни групи B представляють основну «піщу». Різноманітна кількість мінеральних солей «допомагають» відновлювати обмін речовин, надають шкірі та волоссю здорового вигляду. Готуйте булгур — і незабаром можна буде помітити, як його вживання позначається на поліпшенні кольору обличчя, зростанні та стані волосся.
Булгур — це легко перетравлювана їжа. Цю крупу рекомендується додавати в раціон людей, які бажають схуднути, попри порівняно високу калорійність, а також спортсменів, які піддаються високому фізичному навантаженню. Адже великий вміст клітковини допоможе швидше відновити обмін речовин і усунути з організму шкідливі шлаки та токсини. Такі продукти навіть у малих кількостях викликають відчуття насичення, що дає змогу їх використовувати під час розвантажувальних днів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.5 кг |
Вид крупи | Пшенична |
- Ціна: 18,75 ₴/упаковка