Агар-агар 1200 Іспанія
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
850 ₴
Показати оптові ціниАгар-агар — це природний і корисний замінник желатину. Між іншим, агар-агар — одна з найсильніших желеручих речовин у світі, він за своєю желювальною силою перевершує навіть желатин! Єдине но — у холодній воді агар-агар повністю не розчиняється, тому для приготування желе або мармеладу з агар-агар його обов'язково потрібно нагрівати до 95-100 градусів, тільки тоді він розчиняється у воді та починає желерувати продукт.
Отримують агар-агар із бурих і червоних водоростей, які ростуть у тихому океані, а також у білому морі.
Застосовується агар-агар переважно в кулінарії та кондитерській промисловості замість желатину. Найчастіше агар використовують для промислового виготовлення мармеладу, зефіру, цукерок, пастили. Його також можна додати для надання додаткової стійкості морозиву. Цікаво, що в складі харчових продуктів часто агар-агар маркують як харчову добавку Е406. Агар-агар можна використовувати й у домашніх умовах — готувати смачні желе та мармелад.
Попри те, що агар може маркуватися як харчова добавка з буквою Е, він не містить у собі шкідливих речовин. А навіть навпаки — він дуже корисний.
Перше, що необхідно зазначити, так це те, що агар низькокалорійний. Усього 26 калорій містяться в 100 г. агара. А ось 100 г. агар-агар з'їсти буде дуже складно.
Друге — це те, що агар має грубі волокна, які не розчиняються в шлунково-кишковому тракті. Це призводить до стимулювання моторики кишківника. Як результат, агар здатний очищати кишківник і виводити з організму токсини, що накопичилися.
Третє — це те, що в агарі є корисні макро- та мікроелементи, як-от калій, кальцій і магній.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Іспанія |
Вага | 1000 г |
Тип | Загущувач |
- Ціна: 850 ₴