Гречка зелена
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
120 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Зелена гречка — це джерело вітамінів, мікроелементів, повноцінних білків, які необхідні кожному організму. У XX столітті ця зелена гречка стала «царицею круп», її ще часто називають сирою або несмаженою.
Як відомо, гречана крупа є двох різновидів, перший тип — це пропарена, а другий вигляд — це зелена гречка. Обидва види крупи виготовляють із гречаного зерна, ось тільки різниця між ними в тому, що перший різновид гречки очищають із застосуванням спеціального теплового оброблення, а другий такий оброблення не проходить. Завдяки цьому зелений гречка перевершує пропарений, оскільки в ній зберігаються всі корисні властивості. Також у ній містяться 18 амінокислот і білок, який схожий на білок м'яса, риби та яєць. Насамперед зелена гречка має велику кількість корисних властивостей. У всьому світі вона відома, як цінний дієтичний продукт, що містить вітаміни В1, В2, В3, РР і вітамін Е, а також містить калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, йод, цинк, бор, фтор. Але важливо пам'ятати, що всі ці речовини повністю збережені у свіжій зеленій грічці.
Величезним плюсом зеленої гречки є те, що в ній містяться складні вуглеводи, які впродовж довгого часу зберігають відчуття ситості. Якщо порівняти її з іншими крупами, то в ній менше міститься вуглеводів. Тому у разі регулярного вживання грічки вам не загрожує ожиріння, а навпаки, ви зможете позбутися декількох зайвих кілограмів. Також вона приносить велику користь травному тракту та підшлункової залози, сприяючи загоєнню виразок шлунка та кишківника, очищає печінку та кишківник. Нормалізує обмін речовин і позбавляє закрепів.
Пророщена гречка є корисною, у ній зберігаються всі вітаміни та корисні речовини. Спочатку грічку потрібно залити холодною водою й залишити на кілька годин, потім після закінчення зазначеного часу воду злити, а грічку треба промити. Позаяк за цей час гречка встигне набухнути та виділити своєрідний слиз. Потім крупу потрібно промити та накрити марлею й залишити в такому вигляді приблизно на добу. Через добу можна вже побачити маленькі зелені паростки, у такому разі гречка готова до вживання. Її потрібно ще раз промити та зберігати її можна не більш ніж 3-5 діб у холодильнику.
Зелену гречку рекомендують замочувати, позаяк у цьому разі зберігаються всі корисні речовини. Спочатку грічку потрібно залити холодною водою й залишити на кілька годин, потім воду злити й набухлу грічку промити, позаяк вона виділяє слиз. Потім помістити її в напівзакритий посуд і залишити на ніч. Гречку можна вживати з фруктами, кефіром або медом на ваш смак. Якщо вам не подобається її смак, тоді перед вживанням промийте її кілька разів.
Варто пам'ятати, що зелена гречка дітям не завжди до смаку, тому в неї можна додати мед або фрукти, залежно, дитина більше любить.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 1 г |
Тип | Вегетаріанські продукти |
Вид крупи | Гречана |
- Ціна: 120 ₴/кг